Autoexperten bilverkstad i Hallstahammar

Däckbyte och däckhotell i hallstahammar

Hos oss får du hjälp med däckbyte, däckomläggning och balansering av dina däck.

Vi erbjuder också möjlighet att förvara dina däck i vårt däckhotell. Däcken förvaras på ett säkert sätt i en trivsam miljö som bidrar till bättre hållbarhet och finns på plats när det är dags för nästa däckbyte.

Kör säkert med rätt däck

Däck i gott skick är ett av de viktigaste elementen för säker bilkörning. Körsträcka, underlag och väderförhållande påverkar däckens funktion och livslängd, därför är det viktigt att regelbundet kontrollera dina däck och direkt åtgärda eventuella brister. Några viktiga delar att hålla koll på är: lufttrycket, däckens balansering och hjulinställning. Detta kan vi på Autoexperten i Hallstahammar hjälpa dig med.

Vid köp av nya däck bör du köpa alla däck hos samma leverantör och utgå från vilka däck som är lämpliga för din bil. Vilken däckdimension som gäller för din bil hittar du i bilens registreringsbevis. Information om däcket hittar du på däckets insida, där kan du utläsa däckets dimension, belastning, tillverkningsland, hastighetsindex, fabrikat etc.

Ta hjälp av oss när du ska köpa nya däck. Vi hjälper till att hitta lämpliga däck utifrån din bil och dina körvanor, så att du kan känna dig trygg på vägen.

Autoexperten bilverkstad i Hallstahammar

Datum och regler för däckbyte

1 dec – 31 mars: Lag på vinterdäck på ditt fordon vid vinterväglag. Eller använda likvärdig utrustning som exempelvis snökedjor. 

1 okt – 15 april: Får du använda dubbdäck.

16 april – 30 sep: Förbjudet att använda dubbdäck om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Vinterväglag betraktas vid snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Autoexperten bilverkstad i Hallstahammar

Vad är ett däckhotell?

På vårt däckhotell förvarar du dina däck på ett svalt och torrt ställe, en optimal miljö för däck. Genom att förvara däcken på rätt sätt förlängs däckens hållbarhet.

En annan fördel med att förvara dina däck på ett däckhotell är att de inte tar upp någon plats i hemmet, och när det är dags för däckbyte finns däcken redan på plats på verkstan. Våra mekaniker ser till att däcken är kontrollerade och tvättade och lämpliga att använda i samband med däckbytet.

Priser & Betalning

Boka tid för däckbyte hos Holmax Bilverkstad, Autoexperten i Hallstahammar.

Du har möjlighet att dela upp betalningen i upp till 24 månader räntefritt. Läs mer om Autoexperten-kortet här.

3 års funktionsgaranti på reservdelar. Vår verkstad använder bara bildelar från Autoexperten vid bilservice. Bildelarna uppfyller EUs förordning (1400/2002/EG), vilket betyder att bildelarna motsvarar original kvalitet och vi kan därför lämna 3 års funktionsgaranti. Vi uppfyller EU:s direktiv och bilens nybilsgaranti gäller. Du kan känna dig trygg i att din bils nybilsgaranti gäller även när du servat den hos oss på Autoexperten. Vi följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar som motsvarar originalkvalitet. 

Kontakta oss för mer information eller boka tid för däckbyte