Autoexperten bilverkstad i Hallstahammar

Bilservice & Reparation i
Hallstahammar

Hos oss får du alltid 3 års garanti på reservdelar och en stämpel i serviceboken vid bilservice. Självklart behåller du nybilsgarantin på din bil om sådan finns. Att välja oss som din bilverkstad leder till en trygg och säker bil som behåller sitt värde under längre tid.

Vi gör allt från byte av oljefilter, vattenpump, tändstift och påfyllning av spolarvätska etc. Våra fordonsmekaniker utbildas kontinuerligt och är uppdaterade med allt de behöver veta om nya bilmodeller, tekniker, verktyg och tillbehör.

Vad ingår i bilservice

Vid bilservice följer vi instruktionerna i bilens servicebok där det står angivet vilka moment som ingår vid bilens olika servicetillfällen. Allting kontrolleras eller byts inte varje gång det är dags för service, men beroende på tillfälle kan följande punkter ingå:

  • Byte av oljefilter och motorolja

Motoroljan ska bytas regelbundet i samband med service för att bibehålla motorn i gott skick. Motoroljan smörjer motorns delar, avleder värme och transporterar bort avlagringar som uppstår vid slitage.

  • Byte av luftfilter

Byts vid regelbundna intervaller i samband med service av din bil, för längre livslängd och lägre bränsleförbrukning.

  • Byte av kupéfilter

Filtret förhindrar allergener (pollen, damm, sot m.m.), mögel och andra bakterier att komma in i kupén.

  • Byte av tändstift

För bättre förbränning och mindre påverkan på miljön.

  • Byte av växellådsolja samt bakaxel

Utan växellådsolja eller med dålig olja slits delarna i växellådan snabbt och kan leda till allvarliga skador.
Gäller även oljor i bakaxlar.

  • Kamremsbyte

Byts vid specifika intervaller enligt rekommendation från biltillverkaren. På en bil med kamrem är kamremmen en av motorns viktigaste delar, utan den fungerar inte motorn överhuvudtaget.

Övrig bilservice

  • Byte av vattenpump

Vattenpumpen ser till att kylvätska pumpas runt i motorn, om den inte fungerar riskerar motorn att överhettas. På vissa bilmodeller drivs vattenpumpen av kamremmen och då rekommenderas det att byta den i samband med kamremsbyte.

  • Byte av torkarblad

Dåliga torkarblad försämrar förarens sikt och kan leda till skador på vindrutan. Byt torkarbladen regelbundet för att undvika detta.

  • Påfyllning av spolarvätska

Spolarvätska fylls på vid låg nivå för att undvika försämrad sikt vid körning.

Autoexperten bilverkstad i Hallstahammar

Priser & Betalning

Vi lämnar ett kostnadsförslag innan bilservice där det framgår vad vi gör på din bil och vad som ska bytas.

Du har möjlighet att dela upp betalningen i upp till 24 månader räntefritt. Läs mer om Autoexperten-kortet här.

3 års funktionsgaranti på reservdelar. Vår verkstad använder bara bildelar från Autoexperten vid bilservice. Bildelarna uppfyller EUs förordning (1400/2002/EG), vilket betyder att bildelarna motsvarar original kvalitet och vi kan därför lämna 3 års funktionsgaranti. Vi uppfyller EU:s direktiv och bilens nybilsgaranti gäller. Du kan känna dig trygg i att din bils nybilsgaranti gäller även när du servat den hos oss på Autoexperten. Vi följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar som motsvarar originalkvalitet. 

Kontakta oss för att boka bilservice & reparation